HTML

Szervezeti kultúra és vezetés

Ez a blog az "Alkalmazott vezetéspszichológia" tantárgy keretein belül készített házi feladat. A blog témája a szervezeti kultúra és a vezetés.

Friss topikok

Utolsó kommentek

Archívum

Vállalati kultúra a Molnál

2010.12.07. 12:10 kzotya

Sokszínűség és a kultúrák találkozása jellemzi csapatunkat, de a sok-sok ország megannyi szakembere egyetlen közös cél érdekében veti latba erejét és tudását.

A mi társaságunknál az ember a legértékesebb erőforrás. Ha röviden szeretnénk bemutatni a 
MOL-csoport munkavállalóinak közösségét, elég volna annyit mondanunk: számos kultúrából érkeztünk, de hatékonyan egészítjük ki egymás eltérő tulajdonságait.

 

Sokszínűség

Ez a sokszínűség a feladatainkban is megmutatkozik: felkutatjuk az olaj- és gázlelőhelyeket, majd kitermeljük értékes beltartalmukat. A nyersolajat elszállítjuk és finomítjuk, az ezekből nyert üzemanyagokat, kenőanyagokat és vegyipari termékeket pedig értékesítjük. Ezen túl töltőállomás-fejlesztéssel és -fenntartással is foglalkozunk, nem utolsó sorban pedig szüntelenül fejlesztjük emberi erőforrásainkat.

De nem csak a feladataink ilyen sokfélék, hanem mi magunk is. Ez nem csoda, hiszen a világ különböző vidékein élünk és dolgozunk: többségünk Magyarországon és a közép-kelet-európai régióban, de jelen vagyunk a Balti és az Adriai tenger vidékén, Oroszországban, vagy éppen a Közel-Keleten is.

A nemzetközi környezet egyrészt különleges fejlődési- és karrierlehetőségeket kínál, másrészt komoly kihívást is jelent. Az a munkatársunk tudja ugyanis elérni a legkiemelkedőbb teljesítményt, akinek szakmai felkészültségéhez nyitottság társul, aki rugalmas a különböző kultúrákkal és megközelítési módokkal szemben, és aki képes magát hatékonyan megértetni kollégáival.

Fejlődés és önfejlesztés

Mindannyian tudjuk, hogy kiváló eredményt csak egy felkészült, önmagát folyamatosan képző szakember tud elérni. Ezért vállalatunk a tanfolyamok, képzések gazdag választékát kínálva segíti munkatársait abban, hogy növeljék tudásukat. Sőt, ennek a szemléletnek kézzelfogható eredménye is van: a legkiemelkedőbb egyéni és csoportos sikereket elérő kollégák a MOL-csoport Elnöki Minőségi, Elnöki EBK illetve Életpálya Díjában részesülnek.

Közösség és összetartozás

De nem kizárólag a munka kovácsolja össze és teszi nagyszerűvé csapatunkat – hiszünk a közös ünnepekben, hiszünk a személyes kötelékek fontosságában! Ezért rendezzük meg évről évre a legfontosabb értékekről szóló Családi Napot, a testet és szellemet serkentő MOLimpiát, és a szép hagyományokat ápoló Karácsonyi Ünnepünket.

A nagyobb rendezvényeken túl kisebb, vállalati ünnepeink is vannak: együtt örülünk például egy fotópályázat nyertesével, vagy az olajár-tippelő verseny legjobb szereplőjével. Sőt, a nemzetközi színtéren is megmérjük magunkat: vannak munkatársaink, akik a World Corporate Games versenyében képviselnek minket. A sport világában más szempontból is kiemelkedő teljesítményt nyújtunk: ezt bizonyítják a MOL-csoport szponzorálta élsportolók kiváló eredményei.

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása